Auto servis Birt osnovao je 01.01.1989. godine Predrag Birt kao servis za održavanje svih marki vozila.

01.01.1995. godine postaje jedan od prvih ovlaštenih Hyundai servisa u Hrvatskoj. Dogradnjom poslovnog prostora 1998. godine u ponudu se dodaje i prodaja novih Hyundai vozila

Konstantno usavršavanje djelatnika te predanost poslu, pogotovo u servisnom dijelu, dovelo je do toga da su naši djelatnici 1999. godine od strane principala poslani na prestižno Europsko natjecanje Hyundai tehničara u Njemačku. Od najboljih tehničara iz 20 zemalja osvojeno je 2. mjesto.

Izniman rezultat na Europskom natjecanju omogućio je direktan plasman na svjetsko natjecanje Hyundai tehničara koje se održalo u Koreji 2006. godine. Na to natjecanju osvojeno je 8. mjesto od 76 zemalja. Rezultate na Europskoj te pogotovo svjetskoj razini do danas nitko iz Hrvatske nije ponovio.

2006. godine odustaje se od prodaje novih vozila te se kompletan objekt prenamjenjuje u moderan servisni centar i kompletna poslovna politika firme okreće prema pružanju vrhunskih servisnih usluga.

2018. godine ulažu se značajna sredstva u zadovoljavanje zadnjih vizualnih standarda Hyundai marke te se kompletno iznutra renovira servis.

2020. godine Auto servis Birt ima 9 stalno zaposlenih sa širokim rasponom servisnih usluga kako bi zadovoljili skoro sve zahtjeve svojih korisnika.